Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Θέλεις να γίνεις πειρατής;

Γίνε κι εσύ.... ο πειρατής! Και ψάξε θησαυρό να βρεις....

Αλλά....για να γίνεις πειρατής και να βρεις το θησαυρό, πρέπει να ξεπεράσεις τρομερεεεεεεές δυσκολίες!!!Σαν  να λέμε για παράδειγμα, πρέπει να μπορείς, να αποκρυπτογραφείς κώδικες, σαν και αυτόν...Αυτό, είναι το πρώτο βήμα, σαν "πειρατική δοκιμασία", ας πούμε!!!
Εεεε... σας ακούω!!! Αρχίσατε κιόλας τις γκρίνιες!  Είναι "δύσκολος, δε μπορούμε κυρία...πως θα τον λύσουμε δηλαδή;"Έτσι είναι... η πειρατική ζωή, δεν είναι και εύκολη, αλλά..
Εντάξει, έχετε δίκιο πως χρειάζεστε μια βοήθεια, γι αυτό θα σας δώσω το κλειδί του, αλλά θα μείνει μυστικό, μεταξύ μας και μόνο!!!  Βάλε στη θέση κάθε εικόνας, το γραμματάκι που γράφει...Ορίστε... τίποτα άλλο, δε μπορώ να κάνω.Θα σχηματιστεί μια λέξη, πολύ αγαπημένη των πειρατών!!

Τι έγινε;  .... Λύσατε το γρίφο;
 Εξαιρετικά!! Καλώς ορίσατε στο "τσούρμο" μας!!! 
Τώρα, κάθε ένας πειρατής και πειρατίνα, που σέβεται τον εαυτό του, πρέπει να φροντίσει να έχει το δικό του θησαυρό! Τι θησαυρό;;;; Μα φυσικά με πολύτιμα πράγματα!! Όπως...ένα όμορφο βότσαλο, δυο κοχύλια, τρία νομίσματα, τέσσερα ξερά φύλλα, πέντε πλαστικά καπάκια! Και αν θέλετε και άλλα μοναδικά, υπέροχα αντικείμενα!!! Αλλά, προσέξτε καλά!!! Πρέπει να βρείτε και εσείς ένα μέρος να τον  κρύψετε...Δεν ξέρω! Στο δωμάτιό σας ίσως; ;Ή... όπου αλλού νομίζετε! Και... βέβαια να κάνετε και ένα χάρτη με τη διαδρομή που οδηγεί εκεί! Μην ξεχάσουμε που είναι κρυμμένος!!!Ζωγράφισε την πόρτα, το κρεβάτι, το γραφείο ή... ότι άλλο έχεις στο δωμάτιο και βέβαια μην ξεχάσεις να βάλεις "Χ", στο σημείο που έκρυψες το θησαυρό σου!! ( Αν θες μάλιστα ο χάρτης σου να φαίνεται πιο... πειρατικός, ζωγράφισέ τον πάνω σε χάρτινη σακούλα από τα φρούτα!)
2ο

Γιατί πρέπει να σας πω, ότι αυτά που σας λέω, είναι σίγουρες πληροφορίες, από το φίλο μου τον πειρατή...
 Ποιον;;; μα αυτόν! 
 Και αν τα πάτε πολύ καλά, θα σας τον γνωρίσω κιόλας από κοντά, γιατί με ειδοποίησε, πως...σε λίγες μέρες θα βρίσκεται στην αγαπημένη του ταβέρνα, τη "Γαλάζια συναγρίδα"! 
Εκεί λοιπόν δίπλα στη θάλασσα, έχει κρύψει το θησαυρό του, ναι ναι! Μου έχει δείξει και το χάρτη... αλλά αυτό το καταλάβατε ήδη, όσοι λύσατε το γρίφο! Νάτος... όμως, αυτά μεταξύ μας!!
3ο
Τώρα, κάνε και ένα μοτίβο, αυτό που θα είναι ο "κωδικός" σου σαν πειρατής ! Δεν είναι ίδιοι όλοι οι πειρατές...
 Για να βοηθήσω να θυμηθούμε τα μοτίβα...   ξεκινώ ένα. 

Εγώ έβαλα   άγκυραγάντζο και καραβάκι... άγκυραγάντζο, καραβάκι...  Εσείς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά ή ότι άλλο θέλετε, αλλά!!! να είναι από τη θάλασσα!!!!! ψαράκια, καβουράκια, κοχύλια, νεροχελώνες, αστερίες, σωσίβια....Σκεφτείτε και κάντε το δικό σας μοτίβο!!

Είμαστε έτοιμοι?? Φωτογραφία του θησαυρού και του μοτίβου για να κλείσετε θέση στη "Γαλάζια συναγρίδα" γιατί.... δεν έχει και πολλά τραπέζια!!

Κουραστήκατε μικρά μου πειρατάκια; Ε... ακούστε ένα θαλασσινό παραμυθάκι, μήπως... άδικα λέμε κάποιους κακούς;;; ονειρευτείτε όμορφες, γαλάζιες θάλασσες και  σχεδιάστε το επόμενο ταξίδι σας...Μέχρι να βρεθούμε στη... Γαλάζια συναγρίδα, να είστε καλά!!!

Ένας καλόκαρδος καρχαρίας
Το διαβάζει η συγγραφέας του, Λήδα Βαρβαρούση...

Αγαπητή πειρατίνα Ισαμπέλ!! 
Η κράτησή σου στη "Γαλάζια Συναγρίδα" επιβεβαιώνεται... Έχεις έναν πραγματικά πολύτιμο θησαυρό και οι χάρτες σου είναι πολύ-πολύ ενημερωτικοί! Σαν σωστοί πειρατές, σε βεβαιώνουμε πως ...το μυστικό για το θησαυρό σου, θα μείνει καλά φυλαγμένο την πειρατική μας παρέα! Θα σε περιμένουμε με πολύ ανυπομονησία να σε δούμε από κοντά!






Το "πλήρωμα" του πειρατικού μας μεγαλώνει! Ο πειρατής  Ορέστης 
μας "δηλώνει" πως είναι ΄ετοιμος  με το θησαυρό του καλά ασφαλισμένο και το αποδεικνύει και ο χάρτης του...Οκ Ορέστη τρομερέ περατή!! Το μήνυμα ελήφθη!! Βίρα οι άγκυρες λοιπόν ... Ραντεβού στο γνωστό πειρατικό στέκι😘😘

Και η επόμενη πειρατίνα μας, η Δημητρούλα 
κέρδισε επάξια τη θέση της στο πειρατικό μας και στη "Γαλάζια συναγρίδα", που οι θέσεις πρέπει να ομολογήσουμε είναι... περιορισμένες!!!  Βιαστείστε λοιπόν  να προλάβετε!!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου