Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Θάλασσα ένας κόσμος μαγικός!



 Αγαπημένα μας παιδιά Γεια σας!
Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα αγαπημένο μέρος! Για τη θάλασσα! είμαι σίγουρη πως το μαντέψατε, παιχνίδια στο νερό ,παιχνίδια στην άμμο, κολύμπι.............τ έ λ ε ι α!!! Είναι απόλαυση είναι ένα μέρος μαγικό που δεν το χορταίνουμε! ένας μαγικός κόσμος που κρύβει τόσες εκπλήξεις. Ο κύριος Σωστός Θα μας ξεναγήσει σε αυτό το μαγικό κόσμο- στο βυθό της θάλασσας.Παρακολούθησε το βίντεο προσεκτικά θα μάθεις τόσα πολλά και έχεις και  αποστολές πως θα βρεις τις απαντήσεις;

Ο Κόσμος της Θάλασσας - Ο Βυθός της Θάλασσας
Ο Κύριος Σωστός παρουσιάζει τα ψάρια και τα ζώα (θηλαστικά) της Θάλασσας

https://safeYouTube.net/w/7PVG
1η Αποστολή!
Παίρνουμε ένα χαρτί ζωγραφίζουμε την αγαπημένη μας Θάλασσα! Από όλα τα ψάρια και τα ζώα της Θάλασσας για ποιο θα ήθελες να μάθεις όσο περισσότερα πράγματα μπορείς;Γράψε το στο χαρτί και εμείς θα βρούμε  τρόπο να το γνωρίσουμε!

Οι πρώτες δουλειές σας άρχισαν να έρχονται είναι πανέμορφες μπράβο παιδιά!😊😍😊😃💓Η Δημητρούλα θέλει να μάθει για το δελφίνι, ο Ορέστης για τον ξιφία, η Ρέα για το χταπόδι και τα ψάρια. Έχουμε πολύ δουλειά αλλά θα βρούμε πληροφορίες για όλα!








2η Αποστολή
Ώρα για τραγούδι! Μαθαίνουμε ένα από τα τέσσερα τραγούδια που υπάρχουν στο Padlet" Θάλασσα ένας μαγικό κόσμος" μπορείς να διαλέξεις το "Βγαίνει η βαρκούλα", "Τον αχινό και τη σαρδέλα","Τα Καβουράκια (Παιδική Χορωδία Δημήτρη Τυπάλδου)", "Το τραγούδι του ψαρά" ή "Τα δέκα καβουράκια".

3η Αποστολή
Στο Padlet" Θάλασσα ένας μαγικό κόσμος" θα βρεις δύο παραμύθια με ήρωα τον τριγωνοψαρούλη αυτό το όμορφο κίτρινο ψαράκι που μοιάζει με τρίγωνο. Ένα παραμύθι που έγραψε ο συγγραφέας Βαγγέλης Ηλιόπουλος με τίτλο "Ο Τριγωνοψαρούλης" και " Ο Τριγωνοψαρούλης εναντίον του μεγάλου καρχαρία"Άκουσε τα απόλαυσε τα. Γράψε ποιο σου άρεσε, εξήγησε στη μαμά ή το μπαμπά γιατί σου άρεσε αυτό το παραμύθι. Μετά ζωγράφισε ότι σε εντυπωσίασε.


Δημιουργήθηκε με το Padlet



4η Αποστολή
Μια αποστολή στη θάλασσα!Ετοιμαστείτε!!!
  • Πάρτε μαζί σας ένα πλαστικό μπουκάλι. Ξέρω ξέρω λέμε όχι πλαστικά στις παραλίες αυτό όμως θα το χρειαστείτε για το πείραμα και θα το πάρετε πίσω στο σπίτι.   


Αφού χαρούμε τη θάλασσα και κάνουμε το μπάνιο μας Παρατηρείστε πολύ προσεκτικά  τη θάλασσα. Τι χρώμα έχει το θαλασσινό νερό ;Η θάλασσα; ποιος ξέρει να μου πει ; γαλάζιο μπλε ,χρυσαφί, μαύρο;
Ένας τρόπος για να πειραματιστούμε είναι να δούμε το νερό στη θάλασσα τι χρώμα φαίνεται; σίγουρα; Ε κυρία όλοι ξέρουν είναι μπλε! θα μου λέγατε. Για να είμαστε βέβαιοι για αυτό που είπαμε βάζουμε σε ένα μπουκάλι λίγο νερό. Το παίρνουμε μαζί μας στο σπίτι μας. Το τοποθετούμε  στο τραπέζι και το παρατηρούμε. Τι χρώμα έχει; Είναι το ίδιο; Όχι είναι άχρωμο.
Γιατί στη θάλασσα φαίνεται μπλε από πού παίρνει το χρώμα; 
Η θάλασσα παιδιά παίρνει το χρώμα της από τη διάχυση του ηλιακού φωτός και την αντανάκλαση  του ουρανού.
Οι διάφορες αποχρώσεις του μπλε διαμορφώνονται από το βάθος της θάλασσας  και την πανίδα του βυθού.
Βγάλε μια φωτογραφία τη θάλασσα , το μπουκάλι και γράψε μας τι χρώμα έχει!

Είμαι πολύ ενθουσιασμένη, απίστευτη προσέγγιση! Θέλω να μοιραστώ με όλη την ομάδα τα λόγια σας! Χαίρομαι που το χαρήκατε!Μπράβο Δημητρούλα! Μπράβο μανούλα!😍😘🧡💓
{Πόσο όμορφα περάσαμε σήμερα!!!Ευκαιρία να βρεθούμε κοντά στη θάλασσα και να κάνουμε το πείραμα μας!!! Η Δήμητρα με μια φωνή "Μαμά δεν έχει χρώμα" Ενθουσιάστηκε και μας άρεσε πολύ η αποστολή!}



Μπράβο Φώτη μου ! Πολύ ωραία δουλειά ! Μπράβο μανούλα!
😀😊😘


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου