Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Xάρτινο το φεγγαράκι....

Επιστροφή, όπως είχαμε πει! 
Γαλιλαίος και Κοπέρνικος, μας εμπνέουν και αυτό που κυριαρχεί μέρες τώρα στην τάξη μας, το Σύμπαν. Πληροφοριακά  βιβλία της βιβλιοθήκης μας, τάμπλετ (που μας έφερε η Σταματίνα από το σπίτι),  και υπολογιστής, όλα "εν δράσει", προκειμένου να συλλέξουμε τις πληροφορίες μας, για ένα θέμα που διαχρονικά μάγευε και προκαλούσε δέος στους ανθρώπους. Και ακόμα μαγεύει, και ακόμα προκαλεί τους επιστήμονες, αλλά κι εμάς...Και αφού τόσα μάθαμε και άλλα τόσα θα μάθουμε ακόμα, ας κάνουμε κι ένα διάλειμμα, για να ξεσκάσουμε και να εκφραστούμε δημιουργικά!
Κι έτσι αρχίζουμε να αξιοποιούμε το χαρτοπολτό μας, για να πλάσουμε το δικό μας σύμπαν κι όχι μόνο...
...Γιατί εξίσου μας απασχολεί, αν υπάρχει ζωή κάπου εκεί έξω! Και ως γνωστόν η... ΝΑΣΑ, δε μας το έχει ξεκαθαρίσει.Έτσι κι εμείς, είπαμε καλού- κακού να κάνουμε και κανέναν εξωγήινο, για να μη νιώθουμε μοναξιά μέσα σ΄αυτή την απεραντοσύνη!!! Μερικά άδεια πλαστικά μπουκάλια και λίγος χαρτοπολτός, αρκούν για να απογειώσουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία μας!

 Στεγνός πια και βαμμένος ο χαρτοπολτός μας και έτοιμοι οι πλανήτες, του δικού μας ηλιακού συστήματος βέβαια, γιατί θέλουμε να  αρχίσουμε από τη...γειτονιά μας!
Και βέβαια ο "γαλάζιος μας πλανήτης", το σπίτι μας, η Γη μας, χαίρει ιδιαίτερης μεταχείρισης, αφού εδώ ζούμε! Ένα πλαστικό μπωλ, που κάποτε..."φιλοξενούσε" μια νόστιμη παραγγελία και κάμποσα φύλλα μιας διαβασμένης πια εφημερίδας, θα γίνουν η βάση μας για να κάνουμε τη Γη.


Έτοιμοι να στήσουμε το μικρό μας "Πλανητάριο"!  Ένα χαρτόκουτο που βάψαμε μαύρο από μέσα, είναι  η δική μας προσομοίωση του ουράνιου θόλου!

Η Γη μας, με μερικά αξιοσημείωτα ανθρώπινα επιτεύγματα, όπως η Ακρόπολη και ο πύργος του Άιφελ και βέβαια τους ανθρώπους της... 
Αλλά και τα τόσα άλλα αστέρια του Γαλαξία μας...

...έρχονται να συμπληρώσουν το σκηνικό!
Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας, όλοι εδώ!

Και φυσικά, για να μην ξεχνιόμαστε, τα...εξωγηινάκια μας!!! Έτσι όπως εμείς τα 
φανταστήκαμε...Με κεραίες!
 Πολλά μάτια και χέρια...

Να κοιτούν  κι αυτά με απορία, πως είναι μια...γήινη σχολική τάξη!
Μια τάξη, που έζησε τη χαρά της δημιουργίας, την επαναχρησιμοποίηση και έδωσε μια θέση σε "άχρηστα υλικά", που πιθανόν... διαφορετικά, θα "στόλιζαν" για πολλά-πολλά χρόνια, κάποιο  ΧΥΤΑ. (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων)
 Και το απολαύσαμε δεόντως!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου