Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Χαρτιά και...χαρτοκόμματα

Ουδέν πρόβλημα! Έτσι πίστευαν οι ήρωες του βιβλίου που διαβάσαμε, και εν ολίγοις απηχούν την άποψη, πολλών μάλλον δυστυχώς, που νομίζουν ότι μπορούν να  αποφύγουν τις συνέπειες από την κακή διαχείριση των λυμάτων που παράγουν, μέχρι που στο τέλος, με απόγνωση διαπιστώνουν, ότι...  λύματα = προβλήματα!
Και για να μη σας αφήνουμε έξω από την ιστορία και μιλάμε με γρίφους, θα  σας την πούμε, με δυο λόγια, ουδέν πρόβλημα! 

"Δυο φίλοι κατασκευάζουν μια μηχανή που μπορεί να κάνει τα πάντα. Φοβερή ιδέα, έτσι; Ποιος δε θα  την ήθελε, αλλά... προκύπτει ένα "μικρό πρόβλημα"! Παραγωγή τοξικών αποβλήτων. Κανένα πρόβλημα! Σκέφτονται. Και προσπαθούν να τα εξαφανίσουν, θάβοντάς τα βαθιά στο δάσος, πετώντας τα σε λίμνες, ποτάμια και ωκεανούς μέχρι και στο Διάστημα τα στέλνουν! Αλλά κάθε φορά αυτά επιστρέφουν με μια διαφορετική καταστροφική συνέπεια. Καταστρέφουν δάση, μολύνουν τα νερά,  σκοτώνουν τα ψάρια ή... επιστρέφουν σαν όξινη βροχή.Μέχρι που οι δυο φίλοι καταλαβαίνουν ότι... "λύματα σημαίνει προβλήματα".
Έτσι κι εμείς,  εκτός από μικροί οικολόγοι, που είμαστε, είμαστε και καλλιτέχνες, είπαμε αυτή τη φορά να αξιοποιήσουμε τα χαρτιά που... "ατυχούν", δεν ανταποκρίνονται στις... προσδοκίες μας και οδηγούνται στην ανακύκλωση πάντα, βεβαίως-βεβαίως, να τα επαναχρησιμοποιήσουμε,να τα κάνουμε χαρτοπολτό, για να βρουν μια άλλη τύχη, καλλιτεχνική αυτή τη φορά και οικολογική πάντα!
Και αρχίζουμε....
Μαζεύουμε χαρτιά που δεν χρειάζονται πια από τη ντουλάπα της κυρίας. Γιατί  κι εκεί... μαζεύονται κατά καιρούς, θησαυροί! 
Ουδέν πρόβλημα!Τα κόβουμε...



Μαζεύουμε και τα χαρτιά  από την τσάντα μας της ανακύκλωσης...


με πολλή-πολλή διάθεση, είναι και πολύ...εκτονωτικό άλλωστε!
Τα μουλιάζουμε και...


τα "ζυμώνουμε", αρκετή ώρα.
 Ιδρώνουμε και ξεϊδρώνουμε,(πιο εύκολο μάλλον είναι να τα βάζουμε ανακύκλωση) 
Αλλά, ουδέν πρόβλημα!  Δεν τα παρατάμε και με πολλή κόπο και προσπάθεια, έχουμε επιτέλους έτοιμο το χαρτοπολτό μας!!!!!!!!!!

Ωραία!Ας προσπαθήσουμε να κάνουμε για αρχή το δικό μας ανακυκλωμένο χαρτί.
Θέλει... τρόπο, και λίγο κόπο για να απλωθεί, αλλά ουδέν πρόβλημα! Τα καταφέραμε.
Και μετά, όλοι μαζί,βουτάμε στη δημιουργία...
Αρκετά αποκαλύψαμε όμως. Γιατί...οι δημιουργίες μας, ακολουθούν... μετά τις διαφημίσεις! Όχι,  συγνώμη λάθος,  δεν έχουμε διαφημίσεις, στο επόμενο επεισόδιο εννοούσαμε, επανερχόμαστε δριμύτεροι... και δημιουργικοί!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου