Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016

Ημέρα Δράσης για την Υγιεινή Διατροφή και τα τοπικά προϊόντα. 29 Ιανουαρίου 2016


Το νηπιαγωγείο μας συμμετέχει στην Ημέρα Δράσης για την Υγιεινή Διατροφή και τα Τοπικά Προϊόντα " μια από τις δραστηριότητες του ΚΠΕ Βάμου στα πλαίσια του Τοπικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης" Ένας κήπος στο σχολείο μου" του οποίου είμαστε μέλος.Σκοπός της είναι η προώθηση της υγιεινής διατροφής και η παρότρυνση για κατανάλωση τοπικών προϊόντων.

Καλέσαμε λοιπόν τους γονείς (και τους μαθητές ) να συμμετέχουν σ΄αυτή την προσπάθεια βάζοντας την ημέρα αυτή, όλοι ένα υγιεινό πρωινό στα παιδιά βασισμένο στις αρχές της Κρητικής και Μεσογειακής διατροφής: φρούτα, καρπούς, ψωμί, παξιμάδι, ντομάτα, ελιές, ελαιόλαδο........Γιατί όλοι μαζί μπορούμε, να πείσουμε τα παιδιά μας, να τρώνε υγιεινά! Στο ολοήμερο τμήμα το κάλεσμα ήταν και για το μεσημεριανό.

Η ανταπόκριση απίστευτη, τα παιδιά ενθουσιασμένα ανυπομονούσαν να έρθει η ώρα του φαγητού για να παρουσιάσουν τα υγιεινά φαγητά τους, που ήταν νόστιμα πολύ!!!!

Πρώτα όμως επισκεφτήκαμε τον λαχανόκηπο μας και κόψαμε ένα μαρούλι, το περιμέναμε τόσες μέρες, να το γευτούμε!!!!!!
                                      Είναι τ έ λ ε ι ο !!!!!!!

και τα πρωινά μας όλα υγιεινά βασισμένα στις αρχές της Κρητικής-Μεσογειακής διατροφής! Ευχαριστούμε μανούλες!!!
"Πότε τρώμε τι..." Ποιά φρούτα και λαχανικά καλλιεργούμε το χειμώνα στην Κρήτη, στο λαχανόκηπο του σχολείου μας;Ενημερωθήκαμε από την πολύ ωραία αφίσα του ΚΠΕ Βάμου όταν φυτεύαμε το λαχανόκηπο του σχολείου αλλά και τώρα.


Ας μην ξεχνάμε τα τοπικά προϊόντα μας, τα φρούτα μας πορτοκάλια, μανταρίνια... τα μυρίσαμε, τα γευτήκαμε. Τα παιδιά γελώντας είπαν μια δική τους παροιμία 

"Ένα πορτοκάλι την ημέρα, τη γρίπη κάνει πέρα!"


Ήρθε η ώρα για το γλυκό μας! Ο Δημήτρης με τη μαμά του μας ετοίμασαν μαρμελάδα με πορτοκάλια. Ήταν πεντανόστιμη!!!
Είναι τέλεια!!!!!!! Μπράβο και το γλυκό μας με τοπικά προϊόντα!!!!

Ενθουσιασμένα τα παιδιά, χρησιμοποιώντας διαφημιστικά από σούπερ μάρκετ, ετοίμασαν ένα μήνυμα Για καλή υγεία και σωστή διατροφή μην ξεχνάτε την κρητική-μεσογειακή διατροφή να προτιμάτε!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου