Παρασκευή 22 Απριλίου 2022

Global Action Days- Παγκόσμιες Ημέρες Δράσης ! Κυνήγι Πασχαλινού Αυγού!

 

Το σχολείο μας συμμετέχει στις Παγκόσμιες Ημέρες Δράσης - Global Action Days 2022. Ξεκινήσαμε με μια δράση σύνδεσης με τη φύση και θα συνεχίσουμε...

Ένα ξεχωριστό κυνήγι πασχαλινών αυγών περίμενε τους μικρούς μας φίλους στο βοτανικό κήπο του σχολείου μας.Τα παιδιά ενθουσιασμένα ξεχύθηκαν στα μυρωδάτα βότανα και τα δένδρα προς εξαφάνιση που φιλοξενούμε στον κήπο του σχολείου μας. 

Αρώματα, φυτά, χρώματα και χαρούμενες φωνές πλημμύρισαν το νηπιαγωγείο μας.  -Κυρία το βρήκα είναι κάτω από τη ρίγανη, μυρίζει όμορφα. -Κυρία εγώ το βρήκα εδώ, τι είναι, μυρίζει πολύ, έχει λουλούδια! - Η υπέροχη λεβάντα μας! Αρχίσαμε σιγά σιγά να δίνουμε στοιχεία για τα φυτά. Έχουμε πολλά να μάθουμε ας χαρούμε σήμερα  τη φύση και το κυνήγι των πασχαλινών αυγών.  

  Το κυνήγι του πασχαλινού αυγού συνεχίστηκε και το απόγευμα στην αυλή με τα καρποφόρα δένδρα. Ο κυρ λαγός που έκρυψε τα αυγά άφησε μηνύματα- γρίφους για να βοηθήσει τα παιδιά στην αναζήτηση τους. Πρώτα έτρεξαν στη ροδιά, μετά στην ελιά, στην μανταρινιά, στη δεσπολιά και στο τέλος στις μπανανιές μας. Οι οδηγίες του κυρ Λαγού μας βοήθησαν πολύ.
Είναι υπέροχη η επαφή με τη φύση!
Είναι υπέροχο το κυνήγι των πασχαλινών αυγών!Δεν το χορταίνουμε!

                                                                                                          









Οι δράσεις στα πλαίσια των Global Action Days- Παγκόσμιες Ημέρες Δράσης 2022 θα συνεχιστούν με την επιστροφή μας στο σχολείο.  
Σας ευχόμαστε Καλό Πάσχα! με υγεία ,αγάπη, ειρήνη!
                                                                 Καλή Ανάσταση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου