Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021

Πόσο μας άρεσε το ζεστό το ψωμί και το παιχνίδι μες την αυλή μας....

Τι άραγε μπορεί να συγκριθεί με τη μυρωδιά του φρεσκοψημένου  ψωμιού; 

Και ειδικά αν  έχει  ζυμωθεί κιόλας εκεί μπροστά σου κι έχεις παρακολουθήσει όλη τη διαδικασία ζωντανά...Δυστυχώς, λόγω πρωτοκόλλων covid, δε μπορέσαμε όλοι να βουτήξουμε χεράκια στη ζύμη. Ακόμα κι έτσι όμως...Με τη βοήθεια και της κ. Αργυρώς, που μας κάνει Αγγλικά και μας έλεγε τα υλικά και στα αγγλικά παρακαλώ😀 , κάναμε βήμα- βήμα το δικό μας ψωμί!!!


Αρχίζουμε! 
   
Μαγιά ή..."μαλιά" 
όπως μας φάνηκε στην αρχή...

Αλεύρι και λίγο λάδι....


Λίγη ζάχαρη..
Αλάτι...
Χλιαρό νερό...
Καλό ζύμωμα...
Το βάλαμε στις φόρμες μας και βέβαια περιμέναμε ....Γιατί το καλό πράγμα θέλει το χρόνο του!


Να "ανέβει" για να είναι έτοιμο να μπει στο φούρνο!
Ωστόσο, γράψαμε και τη συνταγή μας...




Έτοιμο!!! Και τι ήταν αλήθεια η νοστιμιά του!!!!

Όταν δε το βρέξαμε και με το δικό μας λάδι, αυτό που βγάλαμε από την ελίτσα μας... Η απόλαυση απογειώθηκε!!! Ήταν μακράν το καλύτερο έδεσμα που είχαμε δοκιμάσει!!!! Άλλο τόσο νάταν και πάλι δεν μας έφτανε!!!!





 Ποιος ξέρει; Τώρα που μάθαμε μπορεί και να το επαναλάβουμε...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου