Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

Είμαστε μια τάξη... με τάξη!!!!

Τα σχολεία άνοιξαν! Οι  τάξεις μας σε πλήρη λειτουργία αλλά και...ζωντάνια😂!!! Τόση που πρέπει να μπει μια "τάξη" στην τάξη. Για να μπορέσουμε όλοι  να ακουστούμε, να συνεργαστούμε, να εξερευνήσουμε, να ανακαλύψουμε τις δυνατότητές μας, να μάθουμε!! Έτσι, σιγά- σιγά, ένα βήμα τη φορά,  ανάλογα με τις συνθήκες και τις ανάγκες,  αποφασίσαμε, πως πρέπει να βάζουμε τους δικούς μας κανόνες! Και βέβαια, να τους καταγράψουμε με τρόπο σαφή και κατανοητό απ' όλους μας!! Όλοι μαζί, δημοκρατικά τους θεσπίζουμε, ένας αναλαμβάνει την απεικόνιση και...να!!! Οι πρώτοι μας κανόνες, είναι ήδη εδώ. Και θα συνεχίσουμε, αν μας προκύπτουν νέα ¨ζητήματα" που μας προβληματίζουν!




Να λοιπόν που νέες ανάγκες προέκυψαν κι έτσι πολύ σύντομα οι κανόνες μας επεκτάθηκαν. Κι έτσι σήμερα συμπληρώνονται με δύο νέους!!



Και επειδή, κάποιες φορές παρουσιάζονται δυσκολίες που μας αποκαρδιώνουν και νομίζουμε πως πρέπει να  μπορούμε να τα κάνουμε όλα από την αρχή όλοι, να τα ξέρουμε όλα και να τα καταφέρνουμε από την πρώτη φορά, καταφύγαμε στη βοήθεια ενός μικρού, ανυπόμονου και πολύ χαριτωμένου φίλου. Του Μπλουμ!! Μιας μικρούλας βίδρας που δεν τα καταφέρνει να κολυμπήσει!!! Τι απογοήτευση που νιώθει!!! Διαβάσαμε την ιστορία του και...
Μάθαμε πως όλα γίνονται "Σιγά-σιγά"!! Με απλά βήματα, προσπάθεια και με στόχο!!  Έτσι λοιπόν, βάλαμε τους πρώτους δικούς στόχους και εμείς, σαν το μικρό Μπλουμ, που σίγουρα, σιγουρότατα!! θα τους πετύχουμε!!! 

"Σιγά-σιγά"!!




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου