Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Η ομάδα ¨Τυποτρόπιον¨ στο νηπιαγωγείο μας!

Στο πλαίσιο του προγράμματος ιστορίας  που υλοποιούμε στο νηπιαγωγείο γνωρίσαμε και αγαπήσαμε τον "ερωτόκριτο". Όταν είδαμε να στολίζουν τους τοίχους των Χανίων δίστιχα από τον ερωτόκριτο γραμμένα με αυτή την υπέροχη γραμματοσειρά (Βασιλικά ελληνικά του Βεργύκιου), θέλαμε να γίνουν μέρος της δικής μας ιστορίας. Αμέσως αρχίσαμε να ψάχνουμε ποιος τα γράφει, ποιο είναι το πλαίσιο... γιατί τα γράφουν ψάξαμε σε εφημερίδες, στο διαδίκτυο και βρήκαμε όλες τις πληροφορίες που θέλαμε. Ενθουσιαστήκαμε όταν μάθαμε για αυτή την υπέροχη ομάδα με τη φανταστική ιδέα και το χαρακτηριστικό όνομα "Τυποτρόπιον". Κρήτες φοιτητές - και μη-  με όραμα πάντρεψαν τη γραφιστική τέχνη με τη λογοτεχνία και την τέχνη του δρόμου και επιστρέφουν στους κρητικούς την ιστορία τους, όπως διαβάσαμε στο παρακάτω άρθρο  που απαντάει σε όλα τα ερωτήματα.

                                  Ποιά είναι η ομάδα "Τυποτρόπιον"

Επικοινωνήσαμε μαζί τους και  ζητήσαμε να γίνουμε μέρος της δράσης τους, η απάντηση ήταν θετική και σε λίγο καιρό είχαμε τη χαρά να τους φιλοξενήσουμε στο χώρο μας.Ήταν απίστευτη εμπειρία μοναδική, όταν ολοκληρώθηκε η δράση νιώσαμε περηφάνια, χαρά!Ναι είναι η ιστορία μας και είμαστε περήφανοι  για αυτή. Μπράβο στη Νικολία, την  Όλγα, τη Λένη...σε όλα τα παιδιά της ομάδας.Ένα βίντεο από τη δράση.....



Η μουσική επένδυση του βίντεο που είδαμε παραπάνω  δεν θα μπορούσε να είναι τίποτε άλλο από τον ερωτόκριτο ερμηνευμένο από 77 καλλιτέχνες.

                     Μερικά στιγμιότυπα από τη δράση ......

Το δίστιχο που επιλέχτηκε από τον "Ερωτόκριτο"




































Το "δικό"  μας δίστιχο στο δικό μας τοίχο!



Τα γράμματα όπως τα σχεδιάσανε (περιγράμματα) τα παιδιά


Καλύψαμε το δίστιχο και το αποκαλύψαμε στη δράση 'Let's do it Greece '





Η αποκάλυψη !!!

Τα λόγια είναι περιττά!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου