Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Μια...βουτιά στην ιστορία!

Όπως ήδη θα έχετε καταλάβει, μυστήρια για το δαιμόνιο ντετέκτιβ Κουτάβη και τους φίλους του, δεν υπάρχουν!! Ακολούθησε το μίτο της... Αριάδνης και έπεσε, πάνω στην ίδια την Αριάδνη!Γιατί, η αρχή της επίλυσης του γρίφου, ήταν στη Μινωική έπαυλη στα Νεροκούρου, που "όλως τυχαίως", βρίσκεται στην περιοχή μας. Άρα... Μίνωας, Μινώταυρος, λαβύρινθοι, επαύλεις και ανάκτορα, μπήκαν δυναμικά στη σχολική μας ζωή!  Πολλές οι άγνωστες λέξεις, ακόμα πιο πολλές οι απορίες... Ποιος; τι; που; και πότε; Τα μυστήρια, αντί να... λυθούν, περιπλέκονταν ακόμα περισσότερο! Αλλά, εμείς... δεν το βάζουμε κάτω! Ξεφυλλίσαμε βιβλία, διαδίκτυο, ψάξαμε, ξαναψάξαμε και "ουδέν κρυπτόν"για τους  μανιώδεις μικρούς εξερευνητές.
To  ταξίδι έχει ξεκινήσει...
Αφετηρία...
https://www.slideshare.net/xristoasxar/1-66600018

Και έτσι.. γεννιέται ο Μίνωας, ένας από τους γιους της Ευρώπης και  βέβαια του Δία!! Ένας σπουδαίος βασιλιάς, που δημιουργεί και δίνει το όνομά του, σ΄ένα σπουδαίο πολιτισμό!!! Που ζει σε μεγαλόπρεπα ανάκτορα και οι "άρχοντες" ζουν σε επαύλεις, σαν αυτή που βρέθηκε στα Νεροκούρου. Αλλά τα βασιλικά ανάκτορα, είναι πολύ μεγαλόπρεπα, δαιδαλώδη, περίπλοκα, πραγματικοί λαβύρινθοι. Κι εδώ, μπαίνει η ξανά Μυθολογία που μας εξιτάρει.. και πως να γίνει διαφορετικά, όταν  εκεί, παραμονεύει ο τρομερός και φοβερός Μινώταυρος, η όμορφη Αριάδνη και βέβαια ο ηρωικός Θησέας! Αλλά τα ανάκτορα είναι και τόσο ωραία στολισμένα, με τοιχογραφίες! Θαυμάστε μαζί μας...
Άνοιξη
Ο μυθικός Γρύπας
Οι γαλάζιες κυρίες
Ο ψαράς
Κυανοπίθηκοι

Οι πυγμάχοι
Δελφίνια
Ταυροκαθάψια
Οι Δωροφόροι
Ο πρίγκηπας με τα κρίνα
Το ποτάμι
Κυνήγι

Ζατρίκιο (παιχνίδι, κάτι σαν το σημερινό σκάκι)
Οι οποίες, όχι μόνο είναι πανέμορφες, αλλά  είναι  ιστορικές"πηγές"! Και οι αρχαιολόγοι τις μελετούν και μαθαίνουν πολύτιμες πληροφορίες για τη ζωή των Μινωιτών! Τα ρούχα, οι λατρείες και οι συνήθειές τους, τα παιχνίδια και το κυνήγι , τα σπίτια που ζούσαν αποκαλύπτονται και εμείς, σαν να σηκώνουμε μια βαριά κουρτίνα που τα σκεπάζει, αισθανόμαστε ότι ο χρόνος γυρίζει πίσω και "ζούμε στην εποχή του Μίνωα"...Και έχουμε τόσα ακόμα να δούμε και να μάθουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου