Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη μινωική έπαυλη στο Νεροκούρου.


Το ταξίδι στη μινωική εποχή συνεχίζεται... μετά το αρχαιολογικό Μουσείο ο γρίφος που βρήκαμε μας έστειλε στη μινωική έπαυλη στο Νεροκούρου.Νιώσαμε δέος και περηφάνια ειδικά όταν μια ομάδα παιδιών μας, με σοβαρότητα  παρουσίασε ένα δρώμενο στη μινωική έπαυλη.Το βίντεο θα το παρακολουθήσουμε αργότερα τώρα όμως μπορούμε να ρίξουμε μια κρυφή ματιά, στο δρώμενο, τα καλύτερα έρχονται αργότερα.


       Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, βλέποντας τα παιδιά την πινακίδα αναφώνησαν "εδώ είναι η έπαυλη"                   


Ο μίτος της Αριάδνης μας βοήθησε πάλι. Ακολουθώντας το εμφανίστηκε μπροστά στα μάτια μας η έπαυλη, που γνωρίσαμε από το διαδίκτυο.
Και να πρώτος ο Κουτάβης παρατηρούσε τα ερείπεια......


Τα παιδιά έκαναν το περίγραμμα της έπαυλης, την παρατήρησαν, σχολίασαν, ενθουσιάστηκαν....


Τοποθετήθηκαν τα αντικείμενα που χρειαζότανε για το δρώμενο, στη συνέχεια οι μικροί ηθοποιοί μας, με μοναδική σοβαρότητα, μας μάγεψαν μικρούς και μεγάλους.

Μαγικές εικόνες σε έναν αρχαιολογικό χώρο, που σου προκαλεί δέος. Τα παιδιά  μαγεμένα ξεκίνησαν να ετοιμάζονται για την επιστροφή όταν ακούστηκαν οι φωνές του Κουτάβι και της Πασιφάης "που πάτε να ψάξουμε το κομμάτι του πάζλ, υπέροχα τα αρχαία, η ιστορία μας, να βρούμε όμως και το κομμάτι."

και πράγματι μετά από λίγο βρήκαν ένα μπαουλάκι και ένα κομμάτι από το πάζλ.
Ο Κουτάβης μόλις είδε το πάζλ με το γρίφο, φωνάζει "Πάμε γρήγορα στο σχολείο να διαβάσουμε το γρίφο να δούμε που πρέπει να πάμε, γιατί τίποτε δεν τελειώνει, συνεχίζεται....."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου