Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Τα σχήματα. Σχηματοχώρα

 

 Τα σχήματα μας ενθουσίασαν από την αρχή. Στην τάξη μας τα γνωρίσαμε, μετρήσαμε τις πλευρές, ζωγραφίσαμε, κατασκευάσαμε  κύκλο,  ορθογώνιο παραλληλόγραμμο, το τετράγωνο, το τρίγωνο. Σήμερα είχαμε επανάληψη σχημάτων. Τα κατάφεραν απίθανα, αναγνώρισαν τα σχήματα περιέγραψαν τα χαρακτηριστικά τους.Στη συνέχεια χωριστήκαμε σε ομάδες . Το κάθε παιδί  της ομάδας "κύκλος" έπρεπε να ζωγραφίσει ένα χαλί σε σχήμα κύκλο. Το κάθε παιδί  της ομάδας "ορθογώνιου παραλληλόγραμμου"  ένα χαλί σε σχήμα  Ορθογώνιο. Το κάθε παιδί  της  ομάδας        "τετράγωνο" ένα χαλί σε σχήμα τετράγωνο και τέλος το κάθε παιδί  της ομάδας  "Τρίγωνο" ένα χαλί σε σχήμα τρίγωνο Το κάθε χαλί έπρεπε να στολιστεί με τα ανάλογα σχήματα. Στο τέλος τα έδειξαν στους φίλους τους και τις κυρίες. Τόσο όμορφες δουλειές από όλους.










 Κατασκεύασαν με ξυλάκια σχήματα.






Μετρήσαμε τις πλευρές τους





Χρησιμοποιώντας τα σχήματα που κατασκεύασαν τα παιδιά δημιούργησαν τη σχηματοχώρα!





Τα παιδιά μόλις τελείωσαν το χαλί τους, ανά ομάδα μας έδειχναν τις υπέροχες δουλειές τους. Αληθινά αριστουργήματα! Και να άρχισαν να έρχονται ...... οι δουλειές τους.  Δυναμικά μπαίνει η ομάδα "Ορθογώνιο παραλληλόγραμμο"
Η Στέλλα μας έστειλε το φανταστικό χαλί της. Μπράβο 😍😍❤❤

                
 
έστρωσε και  η Δήμητρα το χαλί υπέροχο σχέδιο!!! Καλό χειμώνα!! Μπράβο 😊😊❤❤ 


Ακολουθεί η ομάδα "τετράγωνο" με ένα πανέμορφο χαλί της Βικτώριας.                 Μπράβο Βικτώρια υπέροχη δουλειά!Καλό Χειμώνα!😊😊❤❤


Να και το χαλί της Εμμανουέλας πολύ όμορφη δουλειά!😍😍❤❤



Έφτασε και η ομάδα "Τρίγωνο" με το πανέμορφο χαλί του Ορέστη. Μπράβο Ορέστη μου. Καλό Χειμώνα!😍😍😊❤


 
 Το μαγικό μολύβι είναι εδώ! Πατήστε στο σύνδεσμο για να ανοίξει το φύλλο εργασίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου