Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Ένας γρίφος...σωστό σταυρόλεξο!

Πήγαμε στο σπίτι του Βενιζέλου στις Μουρνιές, αφού εκεί μας έστελνε ο προηγούμενος γρίφος μας, και όπως ξέρετε ήδη,αλλά  εκεί βρήκαμε άλλον ένα.... Ακόμα πιο περίεργο. Όχι μόνο γιατί σα γρίφος, είναι από μόνος του περίεργος, αλλά γιατι αυτός ήταν και... σταυρόλεξο. Και... έπρεπε να διαβάσουμε τους ορισμούς του, να βρούμε τις απαντήσεις, να τις γράψουμε στη σωστή θέση και!!! τότε και μόνον τότε, θα μαθαίναμε το νέο μας προοριμό...Έπρεπε στ' αλήθεια, να "συγκεντρωθούμε" πραγματικά, να βάλουμε όλοι ένα χεράκι, πολύ δουλειά, αλλά κοντεύουμε να φτάσουμε στη λύση του μυστηρίου! Τώρα δεν τα παρατάμε με τίποτα. Φτάνουμε στην πηγή, να μην πιούμε νερό; Νάμαστε λοιπόν. Πάμε...
1. Πως λένε το δρόμο του Νηπιαγωγείου μας;
"Περγάμου", έχουμε δει την μπλε πινακίδα...
2. Σεποια περιοχή είναι το Νηπιαγωγειο μας;
Ε... Πασακάκι!
3. Δίνω κάτι... παίρνω κάτι!
(Εύκολο!! Όπως στην ανταλλακτική βιβλιοθήκη, στην αυλή μας... η λέξη είναι "ανταλλαγή", είπαν γρήγορα.)
4. Αυτός που αναγκάζεται να εγκαταλείψει το σπίτι και την πατρίδα του και να καταφύγει σε άλλο μέρος και άλλο σπίτι,για να είναι ασφαλής.
(Μια αναζήτηση στον υπολογιστή, είχε να δώσει πολλή πληροφορία! Όσο οι πόλεμοι κρατούν, θα υπάρχουν δυστυχώς και άλλοι πρόσφυγες και άλλοι κατατρεγμένοι ... "Πρόσφυγας"





5. Περιοχή της Τουρκίας που ζούσαν πολλοί Έλληνες. "Μικρασία"
Μια βόλτα γύρω ακριβώς από το σχολείο μας και όλοι οι δρόμοι είναι αφιερωμένοι σε μικρασιατικές πόλεις! "Οδός Περγάμου, Βουρλών, Μαλγάρων.... Και από κάτω, "πόλη της Μικράς Ασίας".
Μικρά Ασία, Μικρασία για το σταυρόλεξό μας...




Και όλα τα "χρωματισμένα" γράμματα, βρήκαν τη θέση τους για να συμπληρώσουν το κενό, που θα ήταν ο επόμενος προορισμός, για να βρούμε το επόμενο κομμάτι του παζλ, που οδηγεί στη λύση του γρίφου και θα οδηγήσει τα "ζωάκια" μας,  στο θησαυρό που αναζητούν. Και να! Βγήκε η λέξη "ΜΝΗΜΕΙΟ" της γειτονιάς!


Ετοιμαζόμαστε λοιπόν, για μια νέα αναζήτηση και έναν ακόμα σταθμό!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου