Σάββατο, 31 Μαρτίου 2018

Δράσεις εμπνευσμένες από την Ενετοκρατία στην Κρήτη !Η προσέγγιση της ιστορίας της Κρήτης την εποχή της ενετοκρατίας μας βοήθησε να γνωρίσουμε καλύτερα τον τόπο μας.Βρήκαμε πληροφορίες στο διαδίκτυο και σε σχετικά βιβλία. Πολλά αυτά που εντυπωσίασαν τα παιδιά, πολλές απορίες, ενθουσιασμός, καταγράψαμε τα θέματα που θα επεξεργαζόμαστε και ξεκινήσαμε γενικότερα για τα Χανιά και καταλήξαμε στο Μετόχι της περιοχής μας, που ήταν το ζητούμενο. Μερικές από τις δράσεις μας :  

Πίνακας με ενδεικτικές εικόνες από όλες τις ενότητες που επεξεργαστήκαμε, από κάτω η ιστοριογραμμή .Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από τους χάρτες- γκραβούρες της εποχής και ανέλαβαν να κάνουν τους δικούς τους, όμως τους μάγεψε και το φρούριο Φιρκά το οποίο αποτύπωσαν υπέροχα .

Γκραβούρα της Κρήτης

Φρούριο Φιρκά

Το λεξιλόγιο μας πλουτίζει μέρα με τη μέρα. Τα παιδιά κατέγραψαν τις λέξεις που χαρακτηρίζουν την εποχή στον πίνακα μαρκαδόρου στη συνέχεια χρησιμοποίησαν τα μαγνητικά γράμματα και σύνθεσαν τις νέες λέξεις, τις τοποθέτησαν στο μαγνητικό πίνακα. Τοποθέτησαν και τα κάστρα τους και ένα παιδί ανέλαβε να κάνει τη φωτογράφιση με τη βοήθεια των φίλων του.
Ένα κάστρο παλαιότερο σκηνικό έδωσε στα παιδιά την ευκαιρία να κατασκευάσουν αξεσουάρ, να βρουν ρούχα, να υποδυθούν ρόλους εκείνης της εποχής και να ετοιμάσουν δρώμενα που θα μας παρουσίαζαν στο μετόχι που θα επισκεπτόμαστε.  Κάτι που τα ενθουσίασε!και το ταξίδι συνεχίζεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου