Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018

Μια μυστήρια ιστορία σε εξέλιξη, επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο


Στις αρχές του Δεκεμβρίου επισκεφτήκαμε το Αρχαιολογικό Μουσείο.Ας θυμηθούμε λίγο την αρχή ένα γράμμα ήρθε στο νηπιαγωγείο μας, τέσσερις φίλοι μας επισκέφτηκαν ζήτησαν τη βοήθεια μας βρήκαν στην αυλή ένα κομμάτι  από ένα παζλ που δίνει τη λύση στο πρόβλημα τους. Το κομμάτι του παζλ που βρήκαν οι τέσσερις φίλοι ο κουτάβης ο γαιδουράκος,η χελώνα Πασιφάη και ο σκύλος με τη βοήθεια των παιδιών, μας οδήγησε στο αρχαιολογικό μουσείο.

Ένα γράμμα, οι τέσσερις φίλοι

Από την πίσω πλευρά είναι ένα μέρος από την εικόνα που ίσως είναι η λύση

Στην μια πλευρά έχει ένα γρίφο που τον λύσαμε όλοι μαζί "Πήγαινε, ψάξε βρες και ρώτα, έμπα στη μεγάλη πόρτα, εκθέματα αρχαία θα βρεις πολύ σπουδαία." Μα ναι εννοεί το αρχαιολογικό μουσείο!Έτσι λοιπόν ξεκινήσαμε για το Αρχαιολογικό ΜουσείοΟ ντετέκτιβ κουτάβης έτοιμος για δράση..

 Πρώτα περάσαμε όλα τα τμήματα στην αυλή του αρχαιολογικού μουσείου ψάχνοντας για κάποιο ίχνος που θα μας οδηγούσε .. Ένα- ένα τμήμα έμπαινε μέσα για να συνεχίσει την αναζήτηση του.
 

 και ναι ο γαϊδουράκος βρήκε τον πάπυρο και διάβασε δυνατά.


Έτοιμο και το άλλο τμήμα  

 στα χέρια τους τα παιδιά κρατάνε τα εκθέματα που ψάχνουν, δημοσιογραφικό κασετοφωνάκι  και φωτογραφική μηχανή.


 "στο δάπεδο ένας πάπυρος δεμένος με κόκκινη κλωστή" φωνάζει ανυπόμονα ο ντετέκτιβ Κουτάβης. Το άνοιξαν μαζί με τα παιδιά και διάβασαν δυνατά

"ψάχνεις την ιστορική πηγή;  βήμα- βήμα η κλωστή  σε οδηγεί στη συλλογή."


 και έτσι άρχισε η αναζήτηση της συλλογής του Νεροκούρου στο μουσείο.

  Είδαμε πολλά εκθέματα, πολλές προθήκες, έμοιαζαν αλλά δεν ήταν αυτά , δεν ήταν τα εκθέματα από την έπαυλη Νεροκούρου, μετά από μια ενδιαφέρουσα αναζήτηση  βρήκαμε την προθήκη που ψάχναμε. Αφού παρατηρήσαμε τα εκθέματα κάθε ομάδα ανέλαβε να καταγράψει τα ευρήματα και τις εντυπώσεις της μόνο ο Κουτάβης μονολογούσε ότι δεν καταλαβαίνει και ότι πρέπει να συνομιλήσει με τους φίλους του.

 


 Πράγματι μόλις τελείωσε η καταγραφή έξω στην αυλή κουβέντιασαν και αποφάσισαν οι τέσσερις φίλοι να μπούμε πάλι μέσα για να φύγουμε αλλά και να ρίξουμε μια τελευταία ματιά, κάπου κάτι θα βρίσκεται.


Μόλις μπήκαμε μέσα είδαμε μια κόκκινη κλωστή που οδηγούσε αλλού, την ακολουθήσαμε ......


 και ναι εκεί πίσω από το μεγάλο πιθάρι βρήκαμε  το κομμάτι του παζλ


Τώρα καταλάβαμε φώναξε ο κουτάβης πρέπει να πάμε στη μινωική έπαυλη στο Νεροκούρου κάποιο κομμάτι θα υπάρχει εκεί να συμπληρώσουμε το παζλ τι ωραία πλησιάζουμε στη λύση, και θα δούμε και την έπαυλη τέλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου