Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Διαχείριση απορριμμάτων-Ανακύκλωση- Ενημέρωση από ειδικό


"Ένα μικρό σκουπιδάκι σιγά μην το πάω στον κάδο ,ας το πετάξω δεν θα γίνει και τίποτα"Κι όμως σκουπιδάκι σκουπιδάκι από τον καθένα μας και σε λίγο θα μας πνίξουν τα σκουπίδια όπως πολύ καλά είπαν τα παιδιά.






Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας εβδομάδας των Οικολογικών δράσεων καλέσαμε τον κύριο Βαρδάκη να μας βοηθήσει, να λύσει τις απορίες μας... που είναι πολλές.


Ενημέρωση από τον κύριο Βαρδάκη. Επιτέλους θα μάθουμε πως να διαχειριστούμε όλα αυτά τα σκουπίδια που παράγουμε αλλά και γιατί πρέπει να τα διαχειριστούμε σωστά.












Η ενημέρωση από τον κύριο Βαρδάκη εντυπωσίασε τα παιδιά, και το αποτύπωσαν στη ζωγραφική τους.




Δεν θέλουμε βουνό από σκουπίδια .... τώρα ξέρουμε ... Δεν πετάμε τα σκουπίδια .Κάποια τα βάζουμε στους κάδους.  Δεν είναι όλα σκουπίδια τα διαλέγουμε κάνουμε Α ν α κ ύ κ λ ω σ η!!!

Έμπρακτα ανακύκλωση από τα παιδιά με υλικά που έφεραν από το σπίτι. Μάθαμε ποια υλικά μπαίνουν στο μπλε κάδο..



Μια δράση στο πλαίσιο των Global Action Days των Οικολογικών Σχολείων. Τώρα ξέρουμε τι πάει να πει διαχείριση των σκουπιδιών, μάθαμε ότι δεν είναι όλα σκουπίδια, μάθαμε να τα ξ ε χ ω ρ ί ζ ο υ μ ε , να κάνουμε ανακύκλωση στο μπλε κάδο, στον κίτρινο, τις μπαταρίες ξεχωριστά, τις λάμπες χώρια, τις οικιακές συσκευές στο δικό τους κάδο ανακύκλωσης.Μάθαμε να  π ρ ο σ τ α τ ε ύ ο υ μ ε   το περιβάλλον, τη  ζ ω ή ! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου