Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Πειράματα με το νερό ! Πως θα καταλάβω καλύτερα τον κόσμο του νερού;


Μάθαμε τόσα πολλά για το νερό, είναι όμως πολλά και αυτά που δεν κατανοούμε , εδώ ήρθε να δώσει απαντήσεις το πληροφοριακό βιβλίο με τον τίτλο "Πειράματα με φως και νερό" που έχουμε στην βιβλιοθήκη μας, να μας βοηθήσει να καταλάβουμε λίγο καλύτερα τον κόσμο του νερού.

Α΄Πείραμα: Το αυγό που επιπλέει.


Συγκεντρώσαμε τα υλικά που χρειαζόμαστε για να κάνουμε το πείραμα, τα καταγράψαμε ακολουθήσαμε τα βήματα και φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι το αυγό που βρίσκεται στο ποτήρι με το σκέτο νερό (γλυκό νερό) βουλιάζει, ενώ το αυγό που είναι στο ποτήρι με το αλατόνερο επιπλέει!!!!! Τα πράγματα επιπλέουν πιο εύκολα στο αλατόνερο γιατί αυτό είναι πιο βαρύ από το γλυκό νερό!

Καταγράψαμε τα υλικά που χρειαζόμαστε.


Κάναμε το πείραμε βήμα βήμα..







Τέλος καταγράφουμε το συμπέρασμα.Το αυγό που βρίσκεται στο ποτήρι με το σκέτο νερό (γλυκό νερό) βουλιάζει, ενώ το αυγό στο ποτήρι με το αλατόνερο (Θαλασσινό νερό) επιπλέει!!









2ο Πείραμα: Το παγόβουνο- το παγόβουνο που επιπλέει στο νερό όταν λιώσει, τι γίνεται;

Με τον ίδιο τρόπο οργανώσαμε το πείραμα μας. Διαβάσαμε τα υλικά που χρειάζονται για να υλοποιήσουμε το πείραμα, τα συγκεντρώσαμε, βάλαμε νερό σε ένα δοχείο το τοποθετήσαμε στην κατάψυξη, περιμέναμε να παγώσει . Το κάθε παιδί κατέγραψε τα υλικά που χρειάζονται σε δικό του χαρτί. Κάναμε το πείραμα, ακολουθώντας τα βήματα ,τέλος παρατηρήσαμε τι γίνεται όταν το παγόβουνο μας που επιπλέει στο νερό λιώσει. Είδαμε ότι η στάθμη του νερού είναι η ίδια.



καταγράψαμε τι χρειάζεται για να κάνουμε το πείραμα







Συγκεντρώσαμε τα υλικά που χρειάζονται και είμαστε έτοιμοι για παρατήρηση




Είδαμε ότι η στάθμη του νερού είναι η ίδια. Γιατί αυτό το παγόβουνο ήταν μέσα στο νερό επέπλεε και δεν χρειάστηκε περισσότερο χώρο.                                                                        Κυρία μας αρέσουν τα πειράματα !!!!!! 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου