Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015

Κατασκευές -παιχνίδια από ανακυκλώσιμα υλικά!!!


Στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σχολικών δραστηριοτήτων  με θέμα ¨Υγεία και ευζωία στην αυλή των Οικολογικών Σχολείων",παραθέτουμε μια από τις δράσεις μας σε συνεργασία με γονείς, φορείς, παιδιά και νηπιαγωγούς.

Μετά την απόφαση παιδιών και νηπιαγωγών να κατασκευάσουμε για την αυλή μας παιχνίδια από ανακυκλώσιμα υλικά,παρόμοια με αυτά που είδαμε στο διαδίκτυο, ζητήσαμε βοήθεια από τους γονείς.Τα παιδιά κατέγραψαν τα υλικά που χρειάζονται και άρχισε η αναζήτηση.

Η Τόνια με τη μαμά της κατασκεύασαν μια υπέροχη ζυγαριά.

 "Μην το κρατάς να βάλουμε και άλλη μικρή ντομάτα η μεγάλη είναι πιο βαριά"

Η Σταματίνα με τη μαμά της συγκέντωσαν τα υλικά που χρειαζότανε για αυτή τη μαγική τρίλιζα .Ένα μεγάλο κούτσουρο για τραπεζάκι όπου σχεδίασαν την τρίλιζα και δύο μικρότερα για καθισματάκια.Ώρα για παιχνίδι!!!!!

Αυτό το υπέροχο τραπέζι με πόδια από κορμούς ελιάς κατασκευάστηκε από τον παππού του Αυγερινού και της Μερόπης, αποφασίσαμε να παίζουμε παιδαγωγικά παιχνίδια.


               Ένα υπέροχο ξύλινο σπιτάκι  στολίζει την αυλή μας,τον κήπο μας. 

Μια μεγάλη ρόδα ήρθε στην αυλή μαςμε σκοπό να γίνει μια αμμοδώχος. Τα παιδιά μόλις την είδαν πειραματίστηκαν,βρήκαν τρόπους για δημιουργικό παιχνίδι, έπαιξαν τη Μικρή Ελένη,διασκέδασαν......... 


Οι μαραγκοί του Δήμου ανέλαβαν να μας βοηθήσουν, έκοψαν τη ρόδα στο επιθυμητό σημείο και ετοίμασαν ένα ξύλινο σκέπασμα.

  Ο ενθουσιασμός των παιδιών επηρέασε τους ξυλουργούς του Δήμου που δούλεψαν με μεράκι! Μια μεγάλη ομάδα εργάστηκε για την αμμοδόχο.Ο μπαμπάς της Κωνσταντίνας μας έφερε τη ρόδα, η μαμά της Μαρίας έβαψε το καπάκι, η μαμά του Στέφανου τη ρόδα. 


Ο Στέφανος ενθουσιασμένος τρέχει να αγκαλιάσει τη μαμά του!!!!

Η αμμοδώχος μας γεμίζει άμμο,τα παιδιά ανυπομονούν να αρχίσουν το παιχνίδι!!

 Κύλινδροι από χαρτόνι και καρούλια τι θα μπορούσαμε άραγε να κάνουμε,τα παιδιά τα παρατήρησαν, προβληματίστηκαν,είπαν ιδέες.....

....και το βρήκαν ,να το κάνουμε αυτοκινητάκι!!!!

  ένας γονιός ανάλαβε να το συναρμολογήση,έγινε Τέλειο!!!!

με πολλές εφαρμογές!!!

Έπαιξαν πειραματίστηκαν με τα λάστιχα με ενθουσιασμό........

                                

Ο κ΄.Μπουλιτσάκης μας έκανε δυο μικρές τραμπάλες από ένα παλιό λάστιχο

δεν είναι και τόσο εύκολο να κρατήσεις ισορροπία!!
Τα παιδιά αποφάσισαν τα πιάτα που χρησιμοποιήσαμε στα γενέθλια της Κατερίνας να τα κάνουν λουλούδια και να στολίσουν τον τοίχο της αυλής."Είναι τόσο όμορφα κρίμα να τα πάμε στην ανακύκλωση κυρία"
        Ένας υπέροχος κρεμαστός κήπος

         από τις νηπιαγωγούς και τα παιδιά των κλασικών τμημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου