Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

1η Συνεδρίαση Περιβαλλοντικής Επιτροπής 4ου Οικολογικού Νηπιαγωγείου Μουρνιών. Η Αγωγή του Ενεργού Πολίτη......

Την Πέμπτη 12 Μαρτίου το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε στο χώρο τoυ Νηπιαγωγείο μας , η πρώτη ολομέλεια  της Περιβαλλοντικής Επιτροπής για το 2015. Συμμετείχαν οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των παιδιών, δύο νήπια από κάθε τμήμα, ολοήμερο και κλασικό: Η Μερόπη, ο Βασίλης, η Δήμητρα και ο Μάνος. Οι δασκάλες των τμημάτων, ο εκπρόσωπος του Δήμου Χανίων κ. Κοτζαμιχάλης Μιχάλης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων κ. Παυλάκης Γιάννης καθώς και η καθαρίστρια των Νηπιαγωγείων μας κ. Πρέκα Αργυρώ.
Τα νήπια, μετέφεραν στην ολομέλεια, τις απόψεις του συνόλου των νηπίων όπως αυτές είχαν διατυπωθεί στις τάξεις, όπου τα παιδιά είχαν παρουσιάσει τις σκέψεις τους,για το πως θα ήθελαν να είναι το σχολείο μας, η αυλή μας, οι παρεμβάσεις που θα ήταν δυνατές για να γίνει πιο ευχάριστος ο χώρος στα παιδιά και συνάμα μέσα στο πνεύμα ενός οικολογικού σχολείου , πως αυτές θα πραγματοποιούνταν και από ποιον. Ταυτόχρονα ανέλαβαν την ευθύνη, την επόμενη ημέρα, να ενημερώσουν την τάξη για τις αποφάσεις που πάρθηκαν στη συνεδρίαση.
                   
 
                           






Οι αρμόδιοι φορείς που συμμετείχαν, εξέφρασαν τις απόψεις τους και δήλωσαν τη στήριξή τους στα αιτήματα των παιδιών και των υπολοίπων που  παρευρίσκονταν. Και μάλιστα, αυτά που ήταν άμεσα πραγματοποιήσιμα, έγιναν αμέσως. Το κόμποστ που χρειαζόταν για τη λίπανση του κήπου μας στάλθηκε από τη ΔΕΔΙΣΑ, ο κάδος για την αυλή που ζήτησε η καθαρίστρια και το καβαλέτο από plexiglass που θα δίνει τη δυνατότητα στους καλλιτέχνες μας να ζωγραφίζουν  με θέα τον κήπο στήθηκε, όπως ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων είχε υποσχεθεί.
                                         
       
          

Τώρα, για την περίπτωση που κάποιος αναρωτηθεί, ποιο το νόημα αυτής της κίνησης; Η απάντηση είναι απλή! Η αγωγή του ενεργού πολίτη, που σκέπτεται, προτείνει, θέτει προτεραιότητεςαποφασίζει δημοκρατικά μαζί με το σύνολο, εκλέγει ποιοι θα τον εκπροσωπήσουν, απευθύνεται στους αρμόδιους, διεκδικεί και τελικά πετυχαίνει, με τι τρόπο θα μπορούσε να δοθεί στα παιδιά, παρά μόνο από ένα τέτοιο βίωμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου